Volg ons!

Einde aan Tegeltoernooi traditie! post thumbnail

Afgelopen zaterdag was het 15e en laatste Tegeltoernooi!

In 2004 bedacht Jan van Looijengoed zich samen met het toenmalige 4e elftal dat het goed zou zijn om jaarlijks een seniorentoernooi te gaan houden. Maar dan niet gewoon een toernooi op de zaterdag, maar iets bijzonders. Creatief als hij is werd het Tegeltoernooi geboren.

De ploegen werden uitgenodigd om vanaf vijf uur een paar potjes te komen ballen. In de kleedkamers werd bier en fris klaargezet, zodat de ploegen gelijk wisten dat dit toernooi niet erg serieus genomen moest worden, maar echt voor de gezelligheid was. We gingen niet met 11×11 het veld op, maar 7×7 op een half veld. Na de finale was er plaats voor deelname aan een barbecue en vervolgens werd met een feestavond afgesloten. Niet alleen de teamleden hielpen bij het goed verlopen van het toernooi. Ook de vrouwen van de teamleden hielpen vaak mee met het invullen van bijvoorbeeld het omroepen van de wedstrijden en het invullen van bardiensten.

En de prijzen?
Ja een hele stoeptegel die netjes ingegraveerd werd!

Er liggen inmiddels vele tegels bij verenigingen in het terras.

De eerste jaren werd naast de hoofdprijs voor de winnaar van het toernooi ook de TOP NOL trofee uitgereikt. Deze prijs kwam iemand uit het team ten goede die iets bijzonders of een grote inzet voor het team had gehad. Ook de laat je niet in de steek ‘Lul’ Trofee is diverse keren aan een teamlid uitgedeeld. En de sukkel trofee mag ook niet worden vergeten. Ook deze tegels hebben bij de meeste winnaars een plekje in hun eigen terras of tuin gevonden.

Extraatje bij de toernooien was altijd de verkoop van de loten, waarmee wat extra geld werd opgehaald. Hoe de verloting tot stand kwam was ook niet traditioneel. Het begon met koeienpoepen, we hebben nog ballen in een vak geschoten met carbid en de laatste jaren werden de loten gewoon uit een doos of emmer getrokken. Voor de extra inkomsten van het toernooi werd alle jaren een mooie bestemming gezocht. Zo werd een AED voor de vereniging aangeschaft, een beamer en groot scherm gekocht, terrastafels geregeld etc. etc.

Naarmate de jaren vorderden en het vierde, zesde, achtste en nu 35+ (VE-1) is geworden zijn er weinig wijzigingen geweest aan de opzet van het toernooi. Na 15 jaar organiseren is het dan ook wel mooi geweest.  De opzet van het toernooi wordt inmiddels massaal gekopieerd en vele verenigingen organiseren een dergelijk seniorentoernooi.

Inmiddels is het huidige vierde bereid gevonden om vanaf volgend seizoen op eigen wijze een seniorentoernooi te gaan organiseren.

Inmiddels is door zo’n beetje de vaste ploeg de troep die achter blijft na zo’n toernooi traditioneel op zondagmorgen weer opgeruimd. Ook dat is de laatste keer geweest.

Bij deze wil AVW’66 Jan van Looijengoed en alle teamleden, vrouwen, familieleden die 15 jaar lang dit mooie toernooi hebben georganiseerd en uitgevoerd hebben bedanken!

 

← Terug naar overzicht