Volg ons!

Jeugdopleiding AVW’66

Jeugdopleiding AVW’66

AVW’66 is voor de jeugdtrainingen een samenwerking aangegaan met VTON.

Waarom een samenwerking met VTON?

Als Jeugd coördinatoren  waren we op zoek naar een goede methode om meer structuur te brengen in de jeugdopleiding van AVW’66.

Uitgangspunten hierbij zijn :
–  iedere trainer op elk niveau dient te beschikken over goede trainingsstof
–  iedere leeftijd krijgt een jaarprogramma dat past bij het ontwikkelingsniveau van spelers
–  door de jaren heen is er een logische opbouw vanaf JO-7 tot aan JO-19
–  de trainingen moeten  herkenbaar zijn voor de spelers ook als er een tijdelijke vervanger is

Hierom hebben we gekozen om in seizoen 2017-2018 te starten met de oefenstof van VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland). De oefenstof is via een site en een App beschikbaar voor alle jeugdtrainers. De trainingen zijn gebaseerd op de oefenstof van de KNVB en van Wiel Coerver  en is ontwikkeld in samenwerking met FC Groningen en Heerenveen. Dankzij ons convenant met De Graafschap kan ook AVW’66 er nu gebruik van maken.

Wat is VTON ?
De VTON App is een trainers App die zo ontwikkeld is dat je het gehele jaar, via een jaarplanning, precies kunt zien welke training je moet geven op welke dag. Dus bijvoorbeeld de trainer van JO-8 kan via de App precies zien welke training hij welke avond moet geven. Deze App is opgebouwd voor de gehele jeugd van de J0-7 tot de JO-19.  Elke oefenvorm wordt ondersteund door een animatiefilm waarin je kunt zien hoe de oefening gaat, zodat het visueel duidelijk wordt en tevens staat er tekst bij, zodat de trainers kunnen zien waar ze op moeten letten. Trainers kunnen dus vooraf en zelfs tijdens de training via App kijken welke training(en) ze die week moeten geven en zich zo goed voorbereiden. Ook kun je zelf aanpassingen doen. Wil je bijvoorbeeld extra trainen op aanvallen dan klik je aanvallen bij je eigen leeftijdscategorie aan en je ziet allerlei trainingsvormen die je dan kunt toevoegen aan je oefenstof.

Ook zullen alle jeugdspelers een deel van de van de training (de technische oefeningen) zelf op hun eigen App kunnen zien. Zo kunnen ze thuis alvast oefenen op bepaalde bewegingen en technieken.

Hoe werkt de VTON App?
Deze app is gewoon te downloaden. Via VTON en de coördinator krijgt iedere trainer en speler een eigen inlogcode die gekoppeld word aan een email adres, die bij AVW’66 bekend is.

Zie ook www.vton.nl

Vrijwilliger worden Neem contact op