Volg ons!

In memoriam – Jaap de Knegt post thumbnail

Gisteren bereikte ons het verdrietige bericht dat Jaap de Knegt is overleden. Jaap heeft een rijk verleden binnen het Arnhemse amateurvoetbal en is bij AVW’66 vooral bekend als trainer van ons eerste elftal.

Jaap kwam begin jaren 80 bij AVW als trainer van ons eerste elftal. Hij leidde ons eerste elftal direct naar de eerste klasse, toen het hoogste amateurniveau van Nederland. In zijn tweede periode als trainer van AVW’66 herhaalde hij deze stunt. In het laatste jaar van deze periode droeg hij het trainerschap over aan Fred Hakvoort en fungeerde hijzelf als ‘mentor’. Jaap is onlosmakelijk verbonden aan de, in sportief opzicht, succesvolste periodes van onze vereniging.

Jaap was een markant, kleurrijk persoon. Hij wist zaken in gang te zetten en dingen te bereiken. In het veld tijdens een wedstrijd, maar ook buiten het veld. Jaap was bezeten van sport, voetbal uiteraard in het bijzonder. Niets was hem te gek. Velen van ons zullen zijn bulderende stem en gevoel voor humor herinneren.

De laatste jaren kwam Jaap sporadisch bij AVW’66 kijken, zijn gezondheid speelde hem parten. Wel was hij steevast aanwezig op onze nieuwjaarswedstrijd tussen de ‘old stars’ en het eerste elftal. Hij onderhield nog nauwe contacten met ‘zijn spelers’ van toen.

Wij wensen familie, nabestaanden en vrienden veel sterke met dit grote verlies.

← Terug naar overzicht